Smeh wellness program - Smeh Joga Srbija - Smeh workout

Smeh wellness program

Smeh Joga wellness program Laughter Yoga Serba

Smeh workout

Smeh wellness program je novi wellness modalitet koji namerno pokreće održivu energiju smeha. Smeh vežba nekoliko mišića u telu uključujući trbuh, ramena, 15 mišića lica i održava pozitivnu energiju tela, uma i duha.

Ako želite da se oslobodite emocionalnog, mentalnog i fizičkog stresa, povećate kardio izdržljivost i neto dotok kiseonika do ćelija, vežbate trbušnjake, sagorite kalorije, i u isto vreme da se kikoćete sa prijateljima, Smeh joga workout je pravi izbor.

Smeh wellness program je inovativna i radošću ispunjena metodologija ozdravljenja zasnovana na nauci i koja proizvodi trenutne rezultate. Ono što mi radimo je zabavno, ali to nije zabava. Pomažemo ljudima da podignu nivo pozitivnosti u sadašnjosti, tako da je njihov um, rad i posao mogu da dožive proverenu prednost smeh. Smeh Wellness je kompletan sistem metoda ispunjenih smehom koji promoviše fizički wellness i sveukupno blagostanje u celokupnom životnom veku ljudi.

Smeh wellness program
Smeh wellness program

Smeh dinamika za život i posao

Cilj nam je da smeh postane norma, a ne povod.

Smeh wellness je važan deo rešenja u svetu koji se bori sa negativnim zdravstvenim efektima nezdravog načina života, hrane i ostalih štetnih navika. Samo sistematizovan smeh bez humora ili komedije, u obliku vežbe koji je lak za učenje i implementaciju ( nije neophodan određen prostor, oprema ili određana odeća), održiv je, pouzdan, ne podleže uticajima, sveukupno se dobro podnosi i inkluzivan je u prirodu. Naši programi pomažu ljudima da postanu zdraviji u telu, umu i duhu i olakšaju spremnost za promene stvaranjem unutrašnjeg bazen privlačnosti za srećniji i zdraviji način života. Bez obzira na probleme sa kojima ćete se suočiti nakon naših programa, vi ćete se uvek setiti (jer smo vežbali zajedno) da se možete osećati dobro po sopstvenoj volji bilo kada, bilo gde.Smeh klubovi (Wellness program) su veoma korisni za svakog, bez obzira na fizičko, mentalno ili emocionalno stanje – smeh dodaje dodatni začin u naše živote. Okupiti se i smejati sa porodicom, kolegama, komšijama i novo stečenim prijateljima definitivno je jedinstveno iskustvo koje možda želite ovog petka koji dolazi. Mi volimo da se smejemo i to čini da bi se osećamo dobro, jer: Ako se osećemo dobro kada se smejemo, smejmo se da se osećamo dobro. Istraživanja su pokazala da je jedan minut dobrog smeha isto što i 10 minuta na mašini za veslanje. Stoga, možemo biti zdraviji i srećniji kroz smeh. Medicinska istraživanja pokazuju da je osnovni uzrok bolesti nedostatka kiseonika u ćelijama. Zbog stresa je i disanje plitko. Smeh joga povećava količinu kseonika u telu i uči nas da pravilno dišemo.

Šta smeh čini za Vas

 • Smejte se da se osećate dobro
 • Smejte se da bi povećali kapacitet uma
 • Smejte se za poboljšanje izgleda
 • Smejte se da pomognete srediti ono bitno
 • Smejte se da dobro dođe, da bude dobro i da tako i ostane
 • Smejte se da poboljšate svaki odnos u Vašem životu
 • Smejte se da bi graditi uspeh
 • Smejte se da bi ste se suprostavili strahu
 • Smejte se da bi izmerili karakter
 • Smejte se da bi gradili sreću
 • Smejati se da bi ste se lakše nosili sa bolom

Smeh je veliki poklon za svakoga ko je anksiozan ili u strahu.

Još razloga za smeh

 • Reguliše krvni pritisak.
 • Jača mišiće tela.
 • Poboljšava cirkulaciju krvi.
 • Umanjuje bol uvećanjem lučenja endorfina.
 • Ima antidepresivno deistvo zbog lučenja “hormona sreće”.
 • Jača imuni sistem, čime se povećava broj antitela.
 • Ublažava respiratorne bolesti, naročito astmu.
 • Reguliše krvni pritisak.
 • Zbog povećanog protoka krvi deluje kao masaža unutrašnjih organa, jača trbušne i druge mišiće.
 • Odlična aerobik vežba za snabdevanje kiseonikom, ubrzan rad srca i disanje što pomaže pri mršavljenju.
 • Ublažava stres smanjujući količinu hormona epinefrina i kortizola.
 • Poboljšava san.
 • Daje sjaj vašem licu i podmlađuje.
 • Aktivira mozak.
 • Odličan način da se jačaju odnosi kod kuće i na poslu.
 • Promoviše efikasnost, uz osmeh dolazi do bolje komunikacije.
 • Jača telo fizički, emocijalno, mentalno i duhovno.
Smeh wellness program smeh joga Srbija
Smeh se vežba

Šta, kao, zašto

Odevanje: udobna odeća je dobrodošla, ali možeti vežbati Smeh Jogu u bilo kojoj vrsti odeće. Možete pravo s posla da svratite kod nas. Od opreme je jedino neophodno poneti osmeh, volju da se smejete bez razloga i flašicu vode. Imajte na umu da možete da se znojite, a ako do toga dođe, to je samo zato što ćete se puno smejati. Saznajte kako da se smejete i podelite smeh sa svojom porodicom, prijateljima, komšijama, kolegama i pozovite ih na razigrano druženje.

Cilj smeh časa je stvaranje i podsticanje smeha, sloboda izražavanja, veće samopouzdanje i uživanje. Naš posao kao smeh stručnjaka je da olakšamo smeh, a ne da vas zabavimo – iako mislimo da će vam čas biti zabavno! Cilj je da čas bude veselo i interaktivan. Da biste dobili najbolje od svakog iskustva savetujemo učesnicima da se opuste i da budu spremni na druženje.

Uticaji na telo: to je promotivni i preventivni program za dobro zdravlje.

Utiče na srce i um: to je srećna intervencija koja ima za cilj da podigne nivo pozitivnosti kod ljudi u sadašnjosti.

Predstavlja novi holistički model: to je multidisciplinarni, radostan pristup zdravlju i wellness koji se zasniva na nalazima kliničkih istraživanja, lako se nauči i implementira.

Sistematizovali smo wellness u modalitet vežbi koji kombinuje dobrovoljno simulirani smeh sa energetskom medicinom, smeh joga (režim vežbanja), razne psihoterapijske intervencije (muzika i ples terapija, kognitivno-bihejvioralna terapija, interpersonalna terapija, terapija rešavanja problema…) i obilje sigurnih i nežnih tehnika koje su zabavne, održive, pouzdane, nisko – uticajne, univerzalno dobro se podnose i po pridodi inkluzivne. Smeh wellness je fokusiran na uticaju smeha na poslu, brizi za starije, mentalne bolesti , invalidnosti , obrazovanje, odnosima između parova, fitnes, i zdravlje. To je validno rešenje za blagostanje za sce životne dobi.

Cenjena i vredna karakteristika smeh wellness programa je da se temeljno dokumentuje, u štampi i na internetu. Naš sveobuhvatni onlajn smeh planer dozvoljava nama facilitatorima jednostavan pristup preko 1001 vežbe najbolje prilagođene kako pojedincima, tako i grupi i oslobađa od bilo kakve anksioznosti od javnog nastupa. Mnogi pojedinci i stručnjaci širom sveta koriste Smeh Wellness da pomognu njihovim porodicama, vršnjacima i klijentima svih uzrasta da se smeju i da” žive potpuno dok ne umru ” u raznim socijalnim, profesionalnim i korporativnim okruženjima.

Smeh wellness program

1. Ima jednu ključnu ideju: izaberi da se smeješ (Svojim izborom da se smeješ, stvaraš sigurnost za sebe, dok uspostavljaš način na koji ćeš da živiš.). Poziva te i podseća da simulirani smeh sa iskrenom entuzijazmom stimuliše pozitivan uticaj na telo, um i duh. Nije bitno da li se povežeš sa istinskim slobodnim protokom smeha bezuslovno ili ne.

2. Fokusira se na lični razvoj i sveukupan Wellness tela, uma i duha.

3. Predlaže jedno ključno pitanje: Šta mogu sad da radim sa pozitivnim stavom?

4. Smatra da se ne možeda otvoriš svoju kutiju emocija selektivno i nastoji da olakša izraz svih emocija na zdrav i pozitivan način, bez naracije. Što se više smeješ, to bolje, jer možeš .

5. Prati dobro utvrđenu metodologiju. Funkcioniše dobro bez obzira na veličine grupa i sve profile smeha.

Smeh wellness program smeh joga Srbija
Jedan minut smeha jača imuni sisten za naredna 24 časa

Teoretski okvir smeh wellnessa

Imamo mnogo više od smeh nego što na prvi pogled primetimo. Smeh wellness kategorija :

1. Spontani smeh wellness program- Ovo nema veze sa nečijom slobodnom voljom, a pokreću ga različiti (spoljni) stimulansi i pozitivne emocije. Humor pripada ovoj grupi, među nekoliko drugih tehnika. Postoji od pamtiveka, sa mešovitim rezultatima. Iako se često povezuje, važno je napomenuti da su smeh i humor različiti događaji. Dok je humor stimulans koji se može pojaviti bez smeha, smeh je i emocija i reakcija i može doći do njega i bez humora.

2. Stimulisani smeh wellness program- dešava se kao rezultat fizičkog kontakta ili akcia (refleks) određenih stimulansa (npr, neko vas golica). To je čest izvor sramote kada smo sa strancima.

3. Indukovani smeh wellness program – je hemijske prirode npr, od udisanja smeh gasa (azot- oksida).

4. Patološka smeh wellness program- je često povezana sa plakanjem i ima tendenciju da bude nekontrolisani i preteran. To je relativno česta posledica oštećenja mozga, kada ne rezultatira iz neuroloških bolesti.

5. Smeh wellness program- je novi osvežavajući pristup smeha i – sredstvo izbora. To se zove dobrovoljno simulirani smeh, odnosno, izazvan od samog sebe po volji (samoindukativan). To je najviši univerzalni i sveobuhvatni način da se uključimo u sopstvenu unutrašnju ćelijsku apoteku i koristimo smeh za zdravlje i wellness.

Prvi put je zamišljena od strane američki psiholog dr Anet Goodheart u sredinom 1970-ih kao način da se pomogne rebalansu hemiji emocija i isceljuje telo, um i duh. To onda skrenulo pažnju sveta kao oblik vežbanja kroz indijski Smeh joga pokreta i njegovih više hiljada povezanih zajednica smeh klubova.