Smeh Joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes... - Smeh Joga

Smeh Joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes…

Smeh Joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes…

The gallery was not found!

Ovde su navedeni samo neki rezultati istraživanja kako i gde i na koji način Smeh Joga utiče na naše zdravlje.

Smeh joga povećava potrebu za intimnim odnosima

Dok većina slučajeva erekcione disfunkcije ima fizičke uzroke, nekada je seksualna disfunkcija rezultat stresa, depresije ili nekih drugih psiholoških razloga. Hronični stres i depresija smanjuju interesovanje za aktivnostima koje donose užitak, uključujući seks i dobru hranu i dovodi do slabljenja imunog sistema koji nas čini sklonijim infekcijama i bolestima
Nasuprot tome, Smeh Joga ima suprotan efekat na telo. Smeh Joga uklanja fizički, mentalni i emocionalni stres. Odličan je lek za blagu depresiju (leči i hroničnu depresiju) i oslobađa od psiholoških problema i jača imuni sistem, digestivni sistem i seksualni sistem obnavljajući doživljaj užitka u dobroj hrani i seksu i ujedno omogućava telu da se bori protiv infekcija i bolesti. Smeh Joga može pomoći parovima da imamj bolje intimne odnose oslobađajući stress i donoseći slobodniji, pozitivniji i otvoreniji pristup životu.
U svetu se Smeh Joga koristi u lečenju neplodnosti. Istraživanja su pokazala da žene koje praktikuju Smeh jogsaterapiju imaju veći procenat trudnoća od žeba kone ne koriste terapiju smehom..

Smeh joga – prirodni botoks

Da li ste ikada razmišljali o botoksu lica?

Naše lice je najdragocenije i vredno radi za nas. Pomaže nam da dišemo, žvaćemo, pravimo grimase, smešimo, smejemo, plačemo, pričamo, ljubimo, mirišimo, kijamo, i puno toga još. Prži ga sunce, udara ga vetar, sneg, kiša, grebemo ga, šminkamo, a ono i dalje radi. Formira gomilu poza koje reflektuju ljutnju, sreću, tugu ili niz drugih emocija. Ima gomilu mišića i kostiju, arterija, vena, krvne sudove koji pomažu našem licu da radi sve što je predviđeno. kao i mišići u drugim delovima tela, ako ih ne opustimo, postanu kruti, tvrdi, izgledaju napeto, sužavaju se krvni sudovi koji ograničavaju protok krvi i htanljivih materija u naše lice što može dovesti do glavobolja.
Kada se smejemo veliki broj mišića se pomera, čak i neki koje inače ne koristimo. Zapravo, duboki smeh stimuliše 57 mišića koji su deo našeg lica, vrata i glave. Stiskanjem suznih žlezdi kroz smeh dovodi do “održavanja” oka i daje sjaj očima. Smeh Joga je najbolja vežba koja pomaže u oslobađanju napetosti lica. Ako vežbamo Smeh yogu redovno i strpljivo pomoći će nam da lice zategnemo, “zategnemo” bore, koža postaje nežnija, licu se vrati blistav sjaj i mladalački izgled.
Tvoje lice zaslužuje pauzu. Svega 15 minuta Smeh Joge dnevno može da vrati vaš mladalački izgled bez plastične hirurgije ili injekcija.

Smeh joga – instant tehnika za oslobađanje od stresa u trenutku.

Oslobađanje stresa kroz smeh

Smeh Joga vas uči kako da iskoristite moć smeha za brzo oslobađanja od stresa. Svako od nas povremeno ima emocionalni poremećaji. Srećom, većina nas ima hobije ili druge rekreacije koji nam pružaju opuštanje i skreću naše umove od stvari koje nas izazivaju da budemo zabrinuti ili napeti.

Neki ljudi, međutim, su više ili manje stalno pod stresom, anksiozni, depresivni, u nejasnim strahovima, imaju napade panike i druga uznemirujuća osećanja. Oni se ne suočavaju sa svojim opštim anksioznim problemima – velikim ili malim – otvoreno i realno. Stres je izazvan upornim, nerešenim emocionalnim konfliktima koji drže mnoge od nas daleko od toga da budemo srećni i zdravi kao što bi trebali da budemo. To je zato što su um i telo nerazdvojno povezani. Šta god utiče na jedno, utiče i na drugo. Ukoliko ne naučimo efikasne metode oslobađanja od stresa, stres će naš duh vući dole, isušiti energiju, a može izazvati mnoge fizičke simptome ili telesne poremećaje. Ovo uključuje lupanje srca, digestivnu uznemienosti, bolove u mišićima i hronični umor. Pored toga, visok krvni pritisak, čireve, a neke alergije su često emocionalnog porekla.

U stvari, veliki procenat ljudi koji idu kod lekara, dolaze zbog bolesti koje su nastale od produženog ili jakog emotivnog previranja. Stres je danas uzročnik broj jedan kada su bolesti u pitanju.
Ukoliko ste ikada postali opterećen emocionalnim problemima, zapamte to nije pametno – to je definitivno nezdravo. Najbolja metoda za oslobađanja od stresa je da se jednostavno smejete više. Prednosti smeha su dokazane od strane nauke i postaje sve popularnije održavati zdravlje i blagostanje sa ovim pristupom.

Smeh Joga je tehnika zasnovana na teoriji kretanja. Kako smo ranije pomenuli, postoji dvosmerna veza između uma i tela. Smeh yoga je telesno-uman pristup smehu, ne um-telo. Razlika je veoma bitna. Ovde vam ne treba čas humora, da znate viceve i šale, ne morate biti srećni i imati razlog za smeh. Smeh Joga vas poziva da “lažirate” dok ne postane stvarno. Smeh se može naučiti i programirati, kako bi došlo do potpune transformacije. Istraživanja su pokazala da samo 10-20 minuta simuliranog ili stvarnog smeha ima duboke koristi za ljudsko telo. Dakle, naše telo ne prepoznaje razliku u vrstama smeha, pri tome vrši iste biološke, mentalne, emocionalne i fizičke promene u našem telu.
Smeh je najbrži i najdublji onlik dubokog disanja, i upravo tu se krije njagova tajna. Smehom unosimo više kiseonika u naše telo jačajući imuni sistem, što dalje dovodi do dobrog zdravlja.

Smeh joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes

Smeh joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes

Kako smeh dovodi do oslobađanja od stresa?

Smeha obezbeđuje i fizičke i fiziološke efekte

• Smeh primorava mišiće da se stegnu i onda da se opustite. U stvari, mišići mogu da ostanu opušteni za više od 30 minuta od srdačno smeh.
• Stres se isključue tokom smeha, što zauzvrat ostavlja osobu da se oseća mirnije.
• Smeh prisiljava oslobađanje neuropeptida, koji su dobri za imuni sistem.
• Endorfin – telesni lekovi protiv bolova se oslobađaju tokom smeha. Ovo pomaže smanjenju bola, smanjuje depresiju i umanjuje anksioznost. Endorfin je takođe hormone dobrog osećaja, čini da budemo veseliji i energičniji. Činjenica je da kada se osećamo dobro, sve radimo dobro. Samim tim, naš odnso prema sebi i drugima se menja, i mi postajemo pozitivniji i lakše prevazilazimo sve prepreke na koje u životu naiđemo.
• Istraživanja pokazuju da smeh zapravo smanjuje krvni pritisak i tako štiti srce. Povećava funkciju krvih sudova i protok krvi. Sve u svemu, smeh pomaže u zaštiti od srčanih napada i drugih kardiovaskularnih problema.

Smeh Joga je jedinstveni koncept bezuslovnog smeha, u skladu sa ovim, svako može da se smeje bez ikakvog razloga. Ime, Smeh Joga, proističe iz kombinovanja joga disanja (Pranayama) i smeh vežbi. Ova efikasna mešavina rezultira u više zdravstvenih koristi, pre svega povećanje snabdevanja kiseonikom i jačanje imunog sistema. Smeh energizuje i puni metabolizam, čineći da se osećate svežno i energično.

Jednostavna činjenica je da postoje mnoge prednosti smejati se problemima, pa čak i apstraktan smeh donosi mnoge zdravstvene prednosti, uključujući i oslobađanja od stresa.

   Istina je, “smeh je zaista najbolji lek.”

Ono što ćete otkriti u Smeh Jogi su efikasne tehnike za oslobađanej od stresa. Radi se o promeni strukture naših misaonih obrazaca brzo i lako na način koj nam dozvoli da se oslobodimo stresa, razvedrimo i probudimo osećaj snalažljivosti koristeći dar smeha. Za razliku od bilo kog drugog oblika joge, nije cilj u vajanju tela, već umesto toga vaja se put ka potpunoj sreći i zdravlju.

Smeh Joga kao komplementarna terapija za kancer

Smeh joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes – smeh joga kao efikasno sredstvo u borbi protiv  kancera. Naučno je dokazano sa Smeh joga poboljšava imuni sistem i uvećava broj “dobrih” ćelija koje uništavaju loše ćelije – kancer ćelije.

Smeh Joga terapija se koristi i kao podrška, da pomogne pacijentima da izdrže dok primaju knvencionalnu terapiju (za vreme hemioterapije), da pecijenti i njihove porodice uživaju u smehu i kao alatki ka bržem oporavku.

Smeh Joga i mukozni imunitet

Da li postoji veza između Smeh joge i pljuvačke?

Jedan od benefita smeha je taj što povećava ImunoglobinA, antibakterijski agens u pljuvački koji pomaže u sprečavanju astme, bronhitisa i česte prehlade. ImunoglobinA (IgA) igra jako važnu ulogu za mukozni imunitet. Pomaže neutralisanju toksičnih i patogenih mikroba. Ovo je važno zbog velike površine gastrointestinalnog i perspiralnog trakta koji su mesto za napad invazivnih mikroba. Ukoliko redovno praktikujemo Smeh jogu, pomažemo svom telu da izgradi jaku prvu odbranbenu liniju – imunolišku odbranu.

Smeh lek za regulisanje dijabetesa

Za  smeh se oduvek mislio da je dobar lek, ali da li u tome ima istine?

Šta se dešava u vašem telu kada se smejete? Da li se nešto promeni? Da li te promene imaju potencijal da komuniciraju sa vašim kratkoročnim i dugoročnim zdravljem? Neka istraživanja u 80-im godinama po dr Lee Berku pokazala su nekoliko konkretnih stvari koje se dešavaju kada se smejete ili razmišljate o smehu.

Raste nivo Beta-endorfina za 27%
Nivoa ljudskog hormona rasta se poveća za 87%
Smanjuje se nivo kortizola za 39%
Nivo epinefina – adrenalina se smanji za 70%

Poslednja dva na listi su mere stresa u vašem telu. Kada se oni smanjuju, negativni efekti stresa na vaše zdravlje takođe treba da se smanje. Ova činjenica sama za sebe bi mogla smeh svrstati u glavni factor u dugoročnom zdravlja, menjajući poznato –  negativan uticaj hroničnog stresa. Beta-endorfini su hemikalije koje “čine da se osećate dobro” i ljudski hormon rasta poboljšava imunološki odgovor i (neki misle), čak i pomaže protiv starenja.

Smeh Medicina i dijabetes

Jedna je stvar izmeriti neposrede promene u telu izazvane smehom, ali je druga stvar izjaviti da su ove izmene značajne, stvarno bitne, za dugoročno zdravlje. Uzmite dijabetesa, na primer. Može li smeh zaista napraviti razliku kod dijabetes rizik osobe?

Dijabetes i srčani rizik

   Smeh i ljubav i malo rada ćete odvasti  na mesto vredno odlaska. Anonimno

Jedan od najvećih problema kod dijabeta jeste porast srčanih problema. To je zbog toga što  je nivo upala povećan kod dijabetesa zbog kojih srce naporno radi (probajte zamisliti kako se voda gura kroz usko crevo – treba joj više snage za istu količinu). Kada su vaši krvni sudovi  upaljeni, vaše srce mora da radi napornije. Lekari mogu da izmere količinu zapaljenja posmatrajući holesterola i druge markere i C-reaktivni protein.

Smeh, zapaljenje i dijabetes

Smeh Joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes – prethodni deo nije bio veoma smešan. Ali poenta je da upala važna. Dr Berk je dobio 20 visokorizičnih dijabetičara i dao polovini “veseli smeh” intervencijom kao što je gledanje smešnih emisija po njihovom izboru. Rezultati? Kao što je i očekivano, nivo adrenalina (hormon stresa) opao je u grupi smeha posle mesec ili dva. Takođe su opale upale, uključujući i C-reaktivni protein, I porast HDL (dobrog) holesterola. Sve u svemu, ove promene bi trebalo da smanje rizik dijabetičara od srčanih tegoba izazvanih upalom.

Smeh Joga i dijaliza

Paul Bennett, Deakin University Monash Health Center, Australija, je vodeći istraživač u timu koji ispituje učinke Smeh joge na zdravlje i dobrobit pacijenata na dijalizi. Pacijenti se podvrgavaju dijalizi po pet sati dnevno, tri puta nedeljno zbog čega se često osećaju nerespoloženje i letargičnost, imaju grčeve, nizak krvni pritisak, anoreksiju, bolove od uboda igle, pa je smehe verovatno poslednja stvar koja ima pada na pamet. Međutim, Smeh Joga ima potencijal da poboljša raspoloženje i opšte blagostanje. Kroz ove nove studije meri se uticaja Smeh yoga na funkciju pluća raspoloženje i dobrobit pacijenata koji se leče u centru za dijalizu Moorabbin Monas.

Smeh joga se zasniva na teoriji da dobrovoljno smeh obezbeđuje iste fiziološke i psihološke prednosti kao spontani smeh, uključujući smanjenje anksioznosti i poboljšanje raspoloženja i krvni pritisak.

Smeh Joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes – tokom časa pacijenti simuliraju smeh preko 30 minuta sa kontrolisanim vežbama disanja, i lagane vežbe koje uključuju tapšanje, protezanje vrata i ramena, sve dizajnirano za ograničenu pokretljivost pacijenta dok su priključeni na aparate za dijalizu.
Smeh je najpotrebniji kada nam je najteže. Smeh Joga je process koji omogućava ljudima da simuliranim smehom u telu pokrenu um na pozitivno razmišljanje, tako da oslobađa hormone sreće, dok inicirani smeh postaje zarazan. Osim toga, Smeh Joga je aerobni trening i pokreće cirkulaciju krvi, takođe pruža osećaj radosti i razvija duh zajedništva u inače izolovanom oruženju bolesnika koji idu na dijalizu.
Vanredni profesor Bennett i njegov tim otkrili su poboljšanje blagostanja, raspoloženja, smanjenje anksioznost i poboljšanje plućne funkcije u ovoj grupi.

Kada počinjemo da se smejemo?

Smeh Joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes – smeh se javlja u 3-4 mesecu života i to je najvažniji rani oblik komunikacije između majke i bebe. Mama će golicati bebu i beba će se smejati još više. Ako se to bebi ne sviđa, beba će se buniti ili plakati. To je neka vrsta instinktivnog jezika koji postoji pre nego što naučimo da govorimo. Smeh, jednako kao govor, se razvio da bi promenio ponašanje pojedinca. Da li mora imati drugu svrhu, verovatno da. Ali tek sada otkrivamo koje su to njegove svrhe. Da li benefiti smeha dolaze iz ponašanja smeha ili se radi o socialnom kontaktu provodeći vreme sa porodicom, prijateljima i voljenima. Sve ovo su vrlo teška naučna pitanja koja još nisu u potpunosti ispitana.Ono što se za sigurno zna, osećaj smeha je jako dobar kada ga radite.i.

Više smeha – zdravije srce, istraživanja

Smeh Joga, sex, kancer, pljuvačka, dijabetes – ako želite da imate zdravo srce ograničite konzumiranje masne hrane i alkohola, ostavite cigarete, zaboravite na ljutnju, bes i sumorno raspoloženje i smejte se od sveg srca! Što se više budete smejali, to će vaše srce biti zdravije! Jer, smeh je najbolji preventivni lek koji treba “uzimati” u neograničenim količinama. I samo da znate, nije šala! Blagotvorno dejstvo smeha naučno je dokazano. Smeh, dobro raspoloženje i izražen smisao za humor predstavljaju najefikasnije oružje u prevenciji srčanih napada, pokazala je naučna studija kardiologa sa Medicinskog fakulteta Merilend u Baltimoru. S’ druge strane, preterana ozbiljnost, ljutnja, bes i agresivnost uvećavaju rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Ovu tezu potrvdilo je i jedno nemačko istraživanje koje je pokazalo da su oni koji se stalno ljute i ponašaju agresivno i neprijateljski, najčešće usamljeni i češće obolevaju od srčanih bolesti nego drugi.

Smeh umesto dijete

The gallery was not found!

Glasnim smehom 10-15 minuta dnevno može se, u zavisnosti od telesne težine, potrošiti od 10 do 40 kalorija, koliko ima u jednoj kockici čokolade. Osobe koje se često smeju na ovaj način mogu da “otpišu” dva kilograma godišnje.

Ako se osećaš dobro kada se smeješ, smej se, da se osećaš dobro. 😆

Dođite da se smejemo zajedno

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *